Skip to main content

In samenwerking met Rob Horton van Pulson Installatechniek heeft Orcon/Thercon recentelijk een prachtig project mogen opleveren voor ‘De Bergjes Chalets & Caravans’.

Deze chaletbouwer was op zoek naar een passend klimaatsysteem voor haar kantoorpand. Het klimaatsysteem moest voldoen aan een aantal voorwaarden:

• Het klimaat moet in meerdere ruimtes apart van elkaar geregeld kunnen worden.
• Het moet een esthetisch verantwoorde oplossing zijn.
• Het moet een stille oplossing zijn.
• Het klimaat moet nauwkeurig ingesteld kunnen worden.

De grootste uitdaging lag in het dusdanig plaatsen van de installatie, dat er in een later stadium een verdieping bovenop het huidige pand geplaatst kan worden. Het enthousiasme en de vakkundigheid van Pulson Installatietechniek en de prestaties van de producten van Fujitsu, gaven de Chaletbouwer het vertrouwen dat het project volgens al hun wensen uitgevoerd kon worden. Pulson heeft veel ervaring met de producten van Fujitsu. Rob Horton: “Ik lever en installeer hoofdzakelijk apparatuur van Fujitsu; van enkele splitairco’s en warmtepompen tot complete klimaatbeheersingssystemen, zoals bij deze chaletbouwer. Voornamelijk vanwege het gebruiksgemak, de betrouwbaarheid van de producten, en het meedenken in de oplossingen’.

Shogun Zone Controle 2.0
“De ‘Shogun Zone Controle 2.0’ oplossing van Fujitsu voldeed volledig aan de wensen van de eindgebruiker en was ook financieel de meest interessante oplossing”. vertelt Bob. De Shogun Zone Controle 2.0 is een uiterste slimme zoneregeling dat de temperatuur in iedere zone van een gebouw kan optimaliseren, zowel voor verwarmen als koelen. De Shogun zoneregeling heeft de mogelijkheid om in 2 tot 8 verschillende zones de temperatuur te regelen. Dit gebeurt via een centrale bediening in de hoofdruimte en vereenvoudigde bedieningen die in de andere ruimtes worden geplaatst (master-slave principe).

Deze zoneregeling is samengesteld uit een plenum (2 tot 5 gemotoriseerde registers), de regelkast en de buitenvoeler. Deze kan eventueel nog uitgebreid worden met extra zones, of gekoppeld worden aan meerdere systemen.

Voor De Bergjes Chalets & Caravans is er ditmaal gekozen voor twee separate systemen, vanwege het benodigde luchtdebiet, de invloeden van externe temperaturen en de bestaande verwarmingsinstallaties. Dankzij het zorgvuldige vakwerk van Pulson Installatietechniek is het een zeer nette installatie geworden, met een fantastisch eindresultaat. Namelijk een perfect binnenklimaat, dat strak is weggewerkt in de verblijfsruimtes, en geluidsarm op optimaal vermogen kan draaien.

Meer weten over dit project of wat de Shogun Zone Controle 2.0 voor jou kan betekenen? Neem dan nu contact met ons op voor meer informatie.

Schrijf je in voor voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte.  Leave a Reply

  Fout: Contact formulier niet gevonden.

   Meer informatie VRF 1-weg cassette

   Nieuwsgierig naar alle productspecificaties? Vul onderstaand formulier in en we sturen alle documentatie toe zodra deze beschikbaar is.   Fout: Contact formulier niet gevonden.

   Fout: Contact formulier niet gevonden.

    Aanvraag 100,- euro kennismakingskorting