Skip to main content

All-electric comfort zoals jij dat in een utiliteitsgebouw wilt.

Voor het koelen EN verwarmen van utiliteitsgebouwen

Een aangenaam werkklimaat is belangrijk voor het welbevinden en de prestaties van de mensen die in een gebouw werken. Met de fluisterstille warmtepompen van Fujitsu kies je voor een betrouwbaar klimaatsysteem. De lucht/lucht warmtepompen van Fujitsu kunnen zowel koelen als verwarmen. Dankzij de verschillende mogelijkheden en modellen kan de installatie volledig afgestemd worden op de specifieke wensen voor het gebouw.

Cassette units

Een cassette airco is zeer geschikt voor grote ruimtes die snel op de juiste temperatuur moeten worden gebracht, zoals een kantoor, winkel, restaurant of een andere commerciële ruimte.

Cassette modellen worden toegepast in ruimten met een verlaagd plafond of een systeemplafond, waarbij de binnenunit wordt weggewerkt en alleen de grille zichtbaar blijft. De gekoelde lucht wordt via de cassette unit gelijkmatig in de ruimte verdeeld dankzij de brede 360° luchtstroom. Met de individueel regelbare uitblaasopeningen kan de richting van de luchtstroom worden geregeld.

Bekijk al onze cassette modellenDownload de brochure 'Cassette Units'

Inbouw units

Een inbouw unit (ook wel duct of kanaal airco) heeft het voordeel dat ze bijna geheel onzichtbaar zijn in het interieur. Ze kunnen bijna volledig verborgen worden in bijvoorbeeld een laagplafond. Er is enkel een klein rooster nodig om de koele lucht te verspreiden.

Duct units zijn uiterst energiezuinig en zeer stil. De luchtdoorstroming is zo ontwikkeld dat er nauwelijks turbulenties ontstaan in het toestel, mede dankzij de afgeschuinde hoeken en de kunststof turbines. Fujitsu heeft twee typen duct units, de Slim Duct en Medium Duct.

Bekijk hier al onze inbouw unitsDownload de brochure 'Inbouw Units'

Shogun zoneregeling

De Shogun zoneregeling optimaliseert uw comfort in bijvoorbeeld uw kantoor of kleine hotel en laat u energie besparen. U kunt in iedere ruimte de temperatuur naar behoefte regelen. Het verwarmen of koelen gebeurt in alle discretie via inbouwunits in het plafond. De

Shogun zoneregeling biedt de mogelijkheid om de temperatuur te regelen in 2 tot 8 verschillende zones, via een centrale bediening in de hoofdruimte en vereenvoudigde bedieningen die in de andere ruimtes worden geplaatst (master-slave principe). Het systeem is geschikt voor zowel residentiële als commerciële toepassingen.

Bekijk hier onze Shogun oplossing

Combineer je systeem met onze andere merken.

Mensen presteren beter in een gezonde omgeving met voldoende zuurstof. Dit geldt zeker voor scholen, kantoren en winkels waar veel mensen in één ruimte samenkomen. Orcon biedt diverse ventilatie oplossingen voor utiliteiten die zorgen voor een gezond, duurzaam en comfortabel binnenklimaat. Welke uiteraard ook voldoen aan de wettelijk eisen en richtlijnen voor het juist ventileren van elk utiliteitsgebouw.

Een warmtepomp biedt veel voordelen op het vlak van comfort, verbruik en milieu. Maar soms kan je het geluid van de -hoewel stille- buitenunits nog verder willen reduceren. Met de Climeleon van Atlantic sla je twee vliegen in één klap. Deze unit covers dempen het geluid aanzienlijk en ze zien er mooi en discreet uit. 

Orcon ventilatiesystemen voor een gezonde werkomgeving

Een veilige werkomgeving is belangrijker dan ooit. Door te zorgen voor optimale luchtverversing en het toepassen van slimme technieken en sensoren zorgen Orcon producten voor schone lucht in elke ruimte. Speciaal voor utiliteitsgebouwen heeft Orcon WTU-systemen.

Naast schone binnenlucht dragen de producten van Orcon ook bij aan een optimaal binnenklimaat, met maximaal comfort. Bijvoorbeeld door de ingebouwde warmtewisselaar. Hierdoor is de lucht die van buiten naar binnen komt minder droog en voorverwarmd. Zo blijft de temperatuur constant comfortabel.

Lees meer over de ventilatiesystemen van Orcon

Tot 7db geluidsreductie op de buitenunit

Een lucht/lucht warmtepomp biedt veel voordelen op het vlak van comfort, verbruik en milieu. Maar soms kan je het geluid van de -hoewel stille-  buitenunit nog verder willen reduceren. Met de Climeleon sla je twee vliegen in één klap. Deze unit covers dempen het geluid aanzienlijk en ze zien er mooi en discreet uit. Dankzij het ingenieuze design wordt de goede werking en het rendement van de airco of warmtepomp niet belemmerd. De Climeleon is makkelijk te installeren en tegen weer en wind bestand.

Lees meer over de Climeleon

Neem contact met ons op voor vrijblijvend advies.

Fout: Contact formulier niet gevonden.

  Meer informatie VRF 1-weg cassette

  Nieuwsgierig naar alle productspecificaties? Vul onderstaand formulier in en we sturen alle documentatie toe zodra deze beschikbaar is.  Fout: Contact formulier niet gevonden.

  Fout: Contact formulier niet gevonden.

   Aanvraag 100,- euro kennismakingskorting